سیده اعظم اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت هیئتهای ورزشی خراسان جنوبی اظهار کرد: از ۵۱ فدراسیون فعال در رشتههای مختلف ورزشی کشور، ۴۹ مورد آن در قالب هیأتهای ورزشی در استان فعال هستند و تنها دو هیئت اسکی و چوگان در خراسان جنوبی تاکنون تشکیل نشدهاند.
وی در خصوص وضعیت رؤسای هیئتهای ورزشی گفت: مجمع انتخاب رئیس هیأتهای دوومیدانی، جانبازان و معلولان، بدمینتون، کونگ فو و هنرهای رزمی، سوارکاری و ژیمناستیک بعد از ابلاغ آئین نامه جدید برگزار شد و همچنین مجمع هیأتهای هاکی و ووشو هفته سوم خرداد ماه ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد.
به گفته وی از این تعداد ۴۱ هیأت با رئیس و هشت هیأت با سرپرست اداره میشوند و اقدامات لازم برای برگزاری مجمع عمومی انتخاب رئیس دیگر هیأتها در دستور کار قرار دارد.
وی اضافه کرد: بر اساس آئین نامه جدید انتخاب رؤسای هیأتهای ورزشی، باید کاندیداهای ریاست حداقل پنج سال سابقه مدیریت طبق ماده شش دستورالعمل نحوه ثبت نام سوابق مورد قبول مدیریت اجرایی را داشته باشند.
اسلامی دارا بودن مدرک تحصیلی کارشناسی، دارا بودن حداقل سن ۳۰ سال و حداکثر ۶۵ سال، نداشتن تابعیت مضاعف و سکونت در استان مورد نظر را از دیگر شرایط مورد نظر اعلام کرد.
به گفته وی دارندگان مدرک تحصیلی دیپلم و فوق دیپلم به شرط داشتن سوابق دارا بودن حداقل یک دوره چهارساله ریاست هیأت استان با عضویت در هیأت رئیسه فدراسیون، دارا بودن سوابق قهرمانی آسیا از (اول تا سوم)، بازیهای آسیایی و پارا آسیایی (اول تا سوم)، قهرمانی جهان (اول تا سوم)، بازیهای المپیک و پارا المپیک (اول تا ششم) و سابقه عضویت در کادر مربیگری تیمهای ملی و داوران بینالمللی که حداقل به یک مسابقه رسمی بینالمللی اعزام شده باشند، بر اساس آئین نامه حضور آنها بلامانع است.
وی ادامه داد: در گذشته برای ثبت نام افراد برای ریاست هیأتهای ورزشی سوابق مدیریتی کمتر مد نظر قرار میگرفت اما در آئین نامه جدید به آن توجه و شرایط مشخصی برای آن تعریف شده است.
وی با اشاره به اینکه مجامع هیأتهای ورزشی با ۳۲ نفر عضو برگزار میشوند، تصریح کرد: از ۳۲ نفر عضو به جز رئیس مجمع و نایب رئیس مجمع، سرپرست یا رئیس هیأت، نایب رئیس هیأت، ۱۰ نفر رؤسای هیأتهای شهرستانی، ۵ عضو فعال باشگاهها (دارای مجوز از سامانه m5)، نماینده هیأتهای ورزشهای کارگری و ورزشهای دانشگاهی، ورزشهای دانش آموزی، نماینده بسیج ورزشکاران و شهرداری، دو نفر ورزشکار و دو مربی آقا و خانم و دو نفر داور در مجمع عمومی انتخاب رئیس هیأت ورزشی حضور دارند، که این از مزایای آئین نامه جدید است.
وی با بیان اینکه تغییراتی در روند برگزاری مجمع بر اساس دستورالعمل ارسالی وزارت انجام شده است، گفت: در حال حاضر رؤسای هیأتهای ورزشی بعد از سه دوره ریاست دیگر نمیتوانند برای این منظور کاندید شوند که این موضوع نشانگر اهمیت ایجاد تغییر و تحول در این زمینه است.
به گفته وی حضور بازنشستگان به عنوان کاندید تنها با دادن تعهد محضری طبق بخشنامه ارسالی وزارت برای استفاده نکردن از اعتبار دولتی برای اداره هیأتهای ورزشی امکان پذیر است.
وی با بیان اینکه این موضوع به توسعه ورزش کمک میکند، ادامه داد: در صورتی که دبیر هیأت ورزشی، خود کاندید نباشد، دبیری مجمع را بر عهده خواهد داشت و همه فرایند ثبت نام و برگزاری آن را با هماهنگی اداره کل به عهده دارد و در صورت کاندید بودن دبیر هیأت، دبیر مجمع با انتخاب نایب رئیس مجمع مشخص میشود.
اسلامی با اشاره به اینکه رئیس یا سرپرست هیأت هم در صورت کاندید بودن، بدون حق رأی در مجمع شرکت میکند، اضافه کرد: افرادی که برای ریاست هیأت کاندید میشوند باید از قبل اعضای هیأت رئیسه خود را مشخص کنند تا در مجمع برای آنها رأیگیری شود و بازرس مجمع هر هیأت هم با معرفی و پیشنهاد نایب رئیس مجمع و رأی اعضای مجمع انتخاب میشود.
وی بیان کرد: نکات بسیار مهمی در دستورالعمل چگونگی ثبت نام و آئین نامه فعالیتهای ورزشی استانی و شهرستانی وجود دارد که به همه آنها در مطالب فوق به دلیل گستردگی آن اشاره نشد.
اسلامی ادامه داد: با توجه به اجرایی شدن آئین نامه مذکور در همه استانها و وجود یکسری مشکلات در بندها و تبصرههای آن نیاز به بررسی و تجدید نظر دارد.
نظر شما